top of page

Group

Public·33 members

Hoe Word Ik Een Supervetverbrander - Maaike De ...


"Voor veel mensen is de belangrijkste bron van energie de suikervoorraad in het lichaam. Ze eten de hele dag door en hun lichaam weet niet meer hoe het is om de vetvoorraad aan te spreken. Een supervetverbrander is iemand die wel zijn eigen lichaamsvetten weet te verbranden."
Hoe word ik een supervetverbrander - Maaike de ...In Hoe word ik een Supervetverbrander lees je hoe je voor altijd (nóg) slanker, fitter en strakker wordt. Binnen een maand. Niet met het zoveelste dieet, maar door je lijf te leren haar lichaamseigen vetten aan te spreken. Maaike de Vries vertelt je hoe je via een metabole truc makkelijk een Supervetverbrander wordt. Met veel praktische tips om je leefstijl te veranderen. Probeer het maar. Je zult jezelf dankbaar zijn, voor de rest van je leven. Maaike de Vries is gepromoveerd gezondheidswetenschapper. Ze is actief in de gezondheidszorg als wetenschappelijk directeur, adviseur en toezichthouder.


Nieuws voor diëtisten en Nieuws voor leefstijlcoaches worden gemaakt door Scriptum communicatie over voeding en gezondheid, een tekstbureau dat is gespecialiseerd in voeding, dieet en gezondheid. Scriptum bestaat uit een team van vier diëtisten en een voedingswetenschapper.


Reviews worden beoordeeld met sterren, zo kun je zien hoe leuk iets is! Meer informatie over winacties in de disclaimer. Op Mamas-mind.nl maak ik gebruik van bol.com affiliate links. Als je op de link klinkt er iets bestelt, dan verdien ik een klein percentage, maar het kost jou niets.


Kort door de bocht heb je volgens gezondheidswetenschapper Maaike de Vries twee soorten mensen. Niet-supervetverbranders zijn vaak te zwaar, vaak moe en hebben minder zin in dingen. Ze hebben tussendoortjes nodig om de dag door te komen en bewegen niet genoeg. Zij teren op hun suikers in plaats van vetten.


Oké, beter bewegen en eten is misschien een iets grotere uitdaging. Maar daar geeft De Vries goede handvatten voor. Het boek leest makkelijk weg, is duidelijk, herkenbaar, aannemelijk en praktisch. Als je het uit hebt, krijg je meteen zin om net als de schrijfster die fitte, energieke en strakke supervetverbrander te worden.


Hoe? Ik vertel het je graag. Door een Supervetverbrander te worden. Nee, niet met het zoveelste dieet, maar door andere keuzes te maken. Hiermee bedoel ik kleine en soms iets grotere veranderingen in de manier waarop je leeft, beweegt, sport, eet, slaapt en ontspant.


In de boeken van William Cortvriendt legt de arts uit wat werkt en wat niet werkt om gezond te worden en te blijven. Sommige aanbevelingen zijn open deuren: dat je beter niet kunt roken bijvoorbeeld. Andere tips verwacht niet iedereen direct: dat flossen goed is voor je algehele gezondheid bijvoorbeeld.


Afvallen is moeilijk als je een supersuikerverbrander bent. Je lijf weet dan niet meer hoe het energiezuinige vetten moet aanspreken. Afvallen is doodsimpel als je een supervetverbrander wordt. Een gemiddeld mens draagt een flinke energievoorraad met zich mee. Ons vet is goed voor 100.000 calorieen, oftewel voedsel voor 50 dagen. Daar kan onze suikervoorraad niet tegenop. Die is maar beperkt en snel leeg. Veel mensen zijn na drie kwartier matig intensief sporten door hun suikers heen.


Wie de kunst verstaat energiezuinige vetten te verbranden in plaats van energiesnelle suikers, zal makkelijker afvallen. Als je een supervetverbrander bent, kan je zonder probleem, verspreid over meerdere dagen, 25 uur wandelen of 10 uur hardlopen op een kop thee zonder suiker.


Over hoe je een supervetverbrander wordt, heb ik een boek geschreven. Het is geen quick-fix, maar wel een die loont op de lange termijn. Onbegonnen werk dus en net zo weinig haalbaar als al die stomme diëten? Helemaal niet.


Inmiddels ben ik op weg op langzaam een super vetverbrander te worden, waar ik vroeger ongever 8 x per dag at. Inmiddels is het geen probleem meer me te houden aan de 3 maaltijden. Uitzondering is de zaterdag, dan doe ik met de club een triatlontraning. Ontbijt 7 uur, 9:30 uur start van een intensieve zwemtraining van een uur. Vervolgens een hardlooptraining van één tot anderhalf uur. Soms een duurloop, vaak een intervaltraining. Ik heb het één maal geprobeerd zonder te eten tussendoor, maar ik vond het erg zwaar en heb toch nog twijfels of dit verstandig is. Wat is hier je advies?


Ha, ik ben ook een supervetverbrander!Als ik in de ochtend ga lopen doe ik dit altijd zonder ontbijt. En dat gaat prima. 10-12 km. Zelfs mijn PR nuchter gelopen. Heel goed artikel. Helemaal mee eens.


Volgens gezondheidswetenschapper Maaike de Vries, auteur van boeken als Burn Baby Burn en Hoe word ik een supervetverbrander, lijkt vasten gezondheidsvoordelen te hebben. "Een tijdje niet eten zorgt er in je lichaam voor dat er processen van herstel, opschonen en regeneratie op gang komen. Het leidt vaak tot gewichtsverlies en ontregelde bloedsuikerspiegels herstellen zich", zegt ze.


We kennen het vasten tegenwoordig vooral van de ramadan. Maar ook in andere religies is vasten een terugkerend ritueel, zegt Peter Nissen, hoogleraar godsdienstwetenschappen aan de Radboud Universiteit. Zo kennen christenen de veertigdagentijd als bezinning op de christelijke levenspraktijk. De vastenperiode begint op Aswoensdag, na drie dagen van carnaval. De vastenperiode eindigt komende zaterdag (16 april) op wat Stille Zaterdag wordt genoemd.


Als de verleiding van baklava groot is, eet het zoet dan als laatste. In haar recent verschenen boek Glucose Revolutie beschrijft Jessie Inschauspé de voordelen van eten in de juiste volgorde. "Eerst vezels, dan eiwitten en vetten en als laatste zetmeel en suikers", aldus Inschauspé. Dit zorgt voor minder bloedsuikerpieken dan wanneer zetmeel en suikers als eerste worden gegeten.


Als er mag worden gegeten, is het ook van belang wát er wordt gegeten. "Minder gevarieerd eten is niet ongevaarlijk", zegt Van Furth. "Dat zie je bijvoorbeeld ook bij sporters die vooral veel eiwitten gaan eten, dan laat je je lichaam tegenstrijdige dingen doen." De Vries: "Je kunt na zonsondergang beter twee keer goed eten dan de hele tijd door blijven eten. Eet pure, verse en onbewerkte producten. En laat frisdrank staan, dat scheelt al een hoop suiker."


Zoals Maaike de Vries omschrijft in haar boek Hoe word ik een Supervetverbrander: slecht slapen heeft invloed op de hormonen leptine en ghreline en de glucoseregulatie. Leptine onderdrukt eetlust en bij een laag gehalte in het bloed blijf je dooreten, ondanks dat je genoeg hebt gehad. Ghreline stimuleert het hongergevoel. Een hoog gehalte in het bloed zorgt ervoor dat je trek krijgt.


Dat is jammer. Bewegen of sporten heeft namelijk een positief effect op de slaap. Althans, als je niet te intensief sport vlak voor het slapen. Als je dagelijks 30 minuten beweegt of 3 keer per week wat intensiever sport, dan heeft dit al een gunstig effect op je slaap. Je slaapt sneller in en je wordt minder vaak wakker.


Slaapexperts geven aan dat goed slapen gepaard moet gaan met op tijd stoppen met werken en naar schermen turen. Liefst 2 uur voor we naar bed gaan. Blauw licht remt het slaaphormoon melatonine. Dit is een lichaamseigen hormoon, waarvan je sloom en slaperig wordt als het donker is. Met schermen verstoren we dit natuurlijke ritme.


En ja, het klinkt ook zweverig. Toch gaat je lijf in de ruststand van een ademhalingsoefening. Je hartslag zakt, je ademhaling wordt rustiger en je brein doet vanzelf mee. Probeer het maar eens, tien minuten voor je gaat slapen (uit Verademing):


Gezondheidswetenschapper dr. Maaike de Vries (1972) is bestsellerauteur van onder andere Hoe word ik een Supervetverbrander. Ze werkt als zelfstandig ondernemer en professioneel toezichthouder in de zorg. Maaike treedt regelmatig op als dagvoorzitter en spreker. Ze is gek op schrijven, hardlopen en krachttraining. Ze is getrouwd en heeft een zoon en een dochter.


Gezondheidswetenschapper dr. Maaike de Vries (1972) is bestsellerauteur van onder andere Hoe word ik een Supervetverbrander (2018), Zo werkt de zorg in Nederland (2014) en co-auteur van Ook leuke meisjes worden vijftig (2020). Ze adviseert organisaties in de zorg op het gebied van innovatie en strategie en is professioneel toezichthouder.


Diëten maken je na verloop van tijd alleen maar dikker. Hoe je wél blijvend slanker en strakker, maar vooral ook fitter wordt lees je in het boek Hoe word ik een Supervetverbrander. Niet met een dieet maar door een metabole truc: leer je lichaam opnieuw te leren om het eigen lichaamsvet aan te spreken en te verbranden. Verander je levenstijl blijvend op die punten: voeding, beweging en ontspanning.


Een Supervetverbrander worden betekent: gezond eten (minder suikerrijke tussendoortjes, meer groenten), voldoende bewegen (wat iets anders is dan je halfgaar sporten), rust nemen en slapen. Eigenlijk is dit altijd een goed idee, en zeker als je zwanger bent of borstvoeding geeft.


Als je lichaam echt niet gewend is de lichaamseigen vetten aan te spreken, dan voel je je niet lekker als je nuchter gaat sporten. Naarmate je meer een Supervetverbrander wordt, kan je makkelijker sporten met een lege maag.


Als je het niet gewend bent, ga dan niet direct een uur nuchter hardlopen (en spuugmisselijk worden). Begin rustig, bijvoorbeeld met een rondje wandelen met de hond voor de maaltijd of fietsen naar het station en je ontbijt opeten in de trein.


In principe kan iedereen (een beetje) een Supervetverbrander worden. Als je medicijnen gebruikt, bijvoorbeeld voor hart- en vaatziekten of diabetes type 2, is het belangrijk dat je je huisarts raadpleegt voordat je je leefstijl verandert. 041b061a72


About

Welcome to the group! You can connect with other members, ge...
bottom of page